Asger Dath er iværksætter med to virksomheder kørende og flere på vej. Ifølge ham bør man teste om sin Idé kan flyve, inden man stifter en virksomhed.

Asger Dath er blot 23 år og iværksætter helt ud til fingerspidserne med to virksomheder under vingen og flere på vej. Som idégenerende iværksætter har han dog måtte erfare, at ikke alle ens idéer kan føres ud i livet.

”Jeg testede fire projekter, hvor ingen af dem desværre kunne flyve. Flyve, det kunne mit femte projekt, hvilket dannede grundlaget for min første virksomhed, som jeg stiftede sammen med to andre.”

Ifølge Asger Dath ligger der en vigtighed i at komme i gang med at teste ens idéer hurtigt i processen.

”Kom ud af starthullerne, og book et møde med en erfaren person. Lav en prototype, dit første salg og spørg folk, hvad de mener, der kan gøres bedre. Bevis først, at din idé kan flyve, før du opretter en virksomhed,” fortæller han.

Nyeste skud på stammen
Asger Daths nyeste skud på stammen er 3D Printhuset, der men sin spæde fødsel blev lanceret af Asger Dath og sin partner den 2. oktober 2014. Virksomheden beskæftiger sig med 3D print i alle afskygninger og er kommet godt på plads i sin nye butik i Sølvgade og med hjemmesiden, http://3dprinthuset.dk/.

”3D print er relativt nyt for danskerne, og vi opererer på et marked, der ikke er fuldt udviklet og etableret. Det medfører, at markedet vil ændre sig markant de næste år, hvilket stiller er et krav til, at vi er konstant omstillingsparate.”

”Lige nu handler det først og fremmest om at introducere danskerne til 3D print, og de mange muligheder 3D print tilbyder. Det bliver selvfølgelig udfordrende, men det er udfordringerne og den konstante læringsproces, der giver mig motivation og drive,” siger han.

Nye projekter på vej
Asger Dath har sammen med sine partnere flere idéer gemt i ærmet, hvilket betyder at et nyt projekt er under opsejling.

”Vi har set et hul i markedet, som vi har lyst til at fylde. Jeg er i et godt team, og vi har et stykke tid haft en ny idé på tegnebrættet, som vi tænker kan udfylde det hul.”

”Nu går vi stille og roligt i gang. Hvis vi igen kan bevise, at projektet kan flyve bliver de søvnløse nætter taget i brug, og så kommer vi inden længe til at stifte en række IVS’er til projektet. Hvad projektet handler om, vil jeg ikke løfter sløret for endnu, ” fortæller Asger med et glimt i øjet.