Designer Lena Haulrig Lorentzen lod ikke sit handicap sætte en stopper for sin iværksætterdrøm, der krævede hårdt slid og stort engagement.

Lena Haulrig Lorentzen på 49 år er en selvstændig designer – og så er hun døv.

Tilbage i 2010 startede hun sin virksomhed, Haulrig Design, og i 2013 flyttede hun sin butik til nye lokaler i hjertet af København. Hendes design er de seneste år blomstret op, og i april 2014 så hendes hjemmeside, www.haulrigshop.dk, dagens lys for første gang.

At Lena Lorentzen gik iværksætter-vejen er ikke helt tilfældigt.

”Mine forældre er selvstændige, og det forekom derfor naturligt for mig at starte min egen virksomhed og videreføre familietraditionen. Desuden har jeg måtte erfare, at det ikke er nemt at få et job i Danmark, når man er døv,” fortæller hun.

Kreativ ud til fingerspidserne
Lena Lorentzen entusiasme udspringer fra, at hun altid har elsket at strikke, hækle og sy og derved skabe smukke kreationer. Hun sælger hovedsageligt sit eget design, som består af puder, ponchoer og smykker.

At være døv ser hun absolut ikke som en hindring til at kunne blive selvstændig, da papir, kuglepen og fagter kan bære én langt hen ad vejen. Hårdt slid og et brændende engagement er derimod alfa og omega. Hun har dog måtte erfare, at der er en bagsiden af medaljen.

”Jeg har en tegnsprogstolk til dagligt at kunne komme i kontakt med mine kunder. Jeg har både gode og dårlige oplevelser i min forretning som døv. Nogle er imponeret over, at jeg er døv og klarer mig fint, mens andre desværre skynder sig at gå herfra.”

Stabil økonomi krævede indsats
Lena Lorentzen oplevede at livet som iværksætter kan være økonomisk udfordrende. Hun valgtederfor at udleje et lokale bagerst i butikken for at lette økonomien, og hun fandt en lejer på blot to uger via Lokalebasen.dk.

Noget der glædeligt overraskede Lena, da butikken i Puggårdsgade 7 i Indre By stod tom i hele tre år, inden hun overtog butikken i 2013. Udlejningen havde stor betydning for Lenas virksomhed.

”Jeg har nu en stabil indtægt hver måned via udlejningen, og at det gik så hurtigt betyder, at jeg kan udvide mit udvalg af varer i butikken tidligere en forventet, og det har dermed bedre muligheder for salg. Det er en utrolig lettelse, og jeg råder andre til at udleje et lokale, hvis det alligevel ikke bliver brugt,” fortæller hun.

 

Har du erfaringer som iværksætter, du har lyst til at dele? Så er du meget velkommen til at rette henvendelse til hn@ivsstiftelse.dk.