Hvad er et IVS?

Hvis du går og drømmer om at starte dit eget selskab, har du måske tænkt tanken ”Hvad er IVS?”. Et IVS er et iværksætterselskab, som er en relativ ny selskabsform.

I denne guide kigger vi nærmere på kendetegnene ved et iværksætterselskab samt fordelene ved at vælge denne selskabsform frem for f.eks. et ApS eller en enkeltmandsvirksomhed.

Hvad er et IVS helt kort:

 

 • Et selskab med begrænset hæftelse ligesom ApS
 • Minimum DKK 1,00 i opstartskapital
 • 25% af det årlige overskud opspares indtil en selskabskapital på DKK 50.000 er opnået

 

Herunder kan du læse om de primære forskelle på et IVS og en enkeltmandsvirksomhed:

Hvad er et iværksætterselskab i forhold til en enkeltmandsvirksomhed?

I modsætning til f.eks. et interessentskab, hvor der skal være mindst to ejere, kan du sagtens stifte og drive et IVS alene.

Dette er mere eller mindre den eneste lighed mellem et iværksætterselskab og en enkeltmandsvirksomhed. Derudover er forskellene til at få øje på, da et IVS mest af alt minder om et ApS i sin stiftelses- og driftsform.

Fordelen ved at vælge et IVS selskab frem for en enkeltmandsvirksomhed til dit nye firma er, at du ikke hæfter personligt for dit IVS. Skulle dit forretning f.eks. gå konkurs, hæfter du højst for den indskudte kapital op til DKK 50.000.

Skulle du derimod gå konkurs med en enkeltmandsvirksomhed, hæfter du personligt. Har du værdier privat såsom bolig, bil eller anden kapital, så kan dette være farligt, da virksomhedens kreditorer kan gøre krav på disse værdier ud over firmaets aktiver.

Dette skyldes, at en enkeltmandsvirksomhed er en personlig ejet virksomhed, hvorimod et IVS er et juridisk selvstændigt organ.

Værd at vide om IVS hæftelse

Hvis du tænker ”Hvad er et IVS selskab?”, så vil du også være interesseret i at vide mere om IVS hæftelse. Din personlige hæftelse ved et IVS er nemlig meget begrænset i forhold til f.eks. en enkeltmandsvirksomhed eller et I/S.

Du hæfter begrænset og dermed ikke personligt. Som vi kom nærmere omkring i afsnittet ovenfor, betyder dette, at du ikke behøver at gå fra hus og hjem, hvis forretningen vælter.

Du hæfter ligeledes ikke solidarisk, som du f.eks. gør i et interessentskab. Hvis der er to ejere i et I/S, og firmaet går konkurs, så hæfter de to ejere både personligt og solidarisk – den ene ejer kan med andre ord risikere at miste formue og værdier, hvis den anden ejer ikke har råd personligt.

Dette undgår du også med et iværksætterselskab, da IVS hæftelse begrænser sig til ikke at være personligt og solidarisk.

Få hjælp til stiftelse af IVS

Mangler du hjælp til at komme i gang med eventyret, kan du lade Ivsstiftelse.dk kickstarte din forretning med stiftelse af IVS.

Vi forregistrerer dit IVS, så du kan få det overdraget med det samme – og derudover håndterer vi alt fra digital ejerbog og Nem-ID til registrering af ejere hos det offentlige.

Kontakt os via telefon eller mail allerede i dag og hør nærmere.

BESTIL DIT IVÆRKSÆTTERSELSKAB HER!

 

Hvad er et IVS

Hvad er IVS selskaber, og hvordan kan du med fordel anvende et til din virksomhed? Dette kigger vi nærmere på i de følgende afsnit, hvor vi dykker længere ned i emnet end ovenfor.

Måske sidder du, som mange andre før dig, og tænker ”Hvad er et iværksætterselskab”? Er det magen til anpartsselskaber? Enkeltmandsvirksomheder? Og hvordan stifter du egentlig et iværksætterselskab? Læs med herunder, og bliv klogere på et par minutter.

Fordele ved et IVS

Der er mange stærke fordele ved at vælge et IVS fra starten frem for en enkeltmandsvirksomhed eller et I/S. Dette gennemgik vi i de første afsnit her på siden – men derudover er der også en væsentlig fordel ved et IVS i forhold til et ApS.

Vi lister kort og præcist fordelene op herunder, så du kan danne dig et hurtigt overblik:

 • Startkapital – Du skal som sagt kun bruge DKK 1,00 for at kunne stifte et IVS. Du sparer altså potentielt set DKK 49.999 i forhold til et ApS, og du kan dermed komme hurtigere og meget billigere i gang med din forretning.
 • Omdannelse til ApS – Du kan altid omdanne dit IVS til et ApS senere. Dette kræver blot, at du opsparer eller indskyder kapital, indtil din selskabskapital når de DKK 50.000, som er påkrævet for at stifte et ApS. Se mere om omdannelse til ApS.
 • Hæftelse – IVS hæftelse er meget begrænset i forhold til personligt ejede virksomheder. I afsnittet nedenfor kan du læse mere dybdegående om dette.
 • Selskabskonstruktion – Ønsker du at skabe en konstruktion bestående af et holdingselskab og et eller flere driftsselskaber, kan du med fordel vælge IVS til alle selskaberne. Du kan tilmed de samme få håndøre, som kræves for at stifte dit holding IVS, til også at stifte datterselskaberne.

Disse er blot nogle af fordelene ved et IVS selskab. Eftersom et IVS virker på nøjagtig samme måde som det klassiske ApS i næsten alle henseender, så kan din forretning komme ganske langt med denne selskabsform. Du kan altid omdanne til ApS, men da dette ikke er lovpligtigt, kan du også vælge at fortsætte eventyret i dit firma med et IVS selskab.

Du kan få investorer og nye samarbejdspartnere eller ejere ind ved at sælge ejerandele, i dette tilfælde anparter, hvormed teamet og/eller kapitalen i selskabet udvides. Du har med andre ord alle de nødvendige juridiske forudsætninger for at skabe en solid og sund forretning uden personlig hæftelse.

Hvis du ønsker at høre mere om fordelene ved et IVS eller på anden vis har spørgsmål, kan du altid kontakte os her på siden eller på tlf. eller e-mail. Informationerne finder du øverst på siden.

IVS hæftelse

Hvad angår IVS hæftelse, så kan du nyde godt af præcis de samme fordele som med et ApS. Som ejer af et IVS hæfter du nemlig meget begrænset og løber derfor ikke en stor personlig, økonomisk risiko.

Hvis det allerværste skulle ske, og virksomheden må lukke ned, kan du stå tilbage med en række utålmodige kreditorer, der ønsker sine penge retur. Der kan både være tale om leverandører, investorer og eventuelle retssager, som hurtigt kan løbe op i rigtig mange penge.

Hvis du stod i ovenstående situation med en personligt ejet virksomhed – f.eks. en enkeltmandsvirksomhed eller et I/S -, så kunne samtlige kreditorer gøre krav på dine personlige værdier. Dette slipper du for med et IVS, og du skal derfor hverken frygte at gå fra hus og hjem, miste bilen eller andre værdier, hvis det skulle gå helt galt med forretningen.

Hvad er et iværksætterselskab i forhold til registreringer?

Når det gælder papirarbejde, dokumentationer og registreringer, så er der en håndfuld ting, du skal være opmærksom på med et iværksætterselskab.

Hos Ivsstiftelse.dk sidder vores eksperter og advokater altid klar til at hjælpe dig hurtigt, forsvarligt og korrekt i gang med dit IVS selskab, men hvis du ønsker at vide mere, finder du en overordnet liste herunder:

 • Ejerregister – Alle ejere i dit selskab, inklusiv dig selv, som ejer mindst 5% af stemmene eller kapitalen i selskabet, skal registreres i Det Offentlige Ejerregister.
 • Ejerbog – Du skal føre en ejerbog over samtlige ejere og panthavere i selskabet. Dette er et lovkrav og kan ikke fraviges. Du er velkommen til at kontakte os og få hjælp til oprettelse af en digital ejerbog, som er med i vores grundpakke.
 • Stiftelsesdokument – Du skal udfærdige og registrere et stiftelsesdokument med vedtægter for selskabet. Er vedtægterne ikke en integreret del af stiftelsesdokumentet, skal disse vedhæftes ved siden af.
 • Registreringer – Du skal sørge for at registrere følgende oplysninger ved IVS stiftelse: Navn og binavne på selskabet, selskabets adresse og kontaktoplysninger, stiftelsesdato, selskabets formål, selskabets kapital, selskabets tegningsregel samt navne på alle direktører, stiftere, bestyrelsesmedlemmer eller tilsynsrådsmedlemmer samt eventuel revisor.

Hvis du er klar til at begynde dit eventyr og lade din virksomhed blomstre og udvikle sig, så kan du tage kontakt til os allerede nu. Vi garanterer dig en fuld pakke med alle nødvendige dokumenter og registreringer, og du får dit CVR-nr. på mindre end 2 døgn.