Omdannelse til ApS – Sådan gør du

Der er mange fordele ved at starte med et IVS, når du er ny eller lettere øvet iværksætter. Du vil dog nå et punkt i virksomhedens levetid, hvor større investorer og leverandører kan stille krav om, at du omdanner til ApS, da det sikrer en større selskabskapital.

Hos Ivsstiftelse.dk kan vi hjælpe dig hurtigt og sikkert videre fra IVS til ApS – se hvordan nederst på siden.

Hvis du ønsker at læse mere om omdannelse til ApS fra iværksætterselskab, foregår det lige herunder:

Fordele ved at omdanne dit selskab fra IVS til ApS

Driftsmæssigt er der ingen fordele ved en omdannelse til ApS fra IVS, da regler om ledelse, bestyrelse, regnskab og lignende er nøjagtig ens.

Du får dog den fordel, at du nu kan omdanne endelsen på dit firmanavn til ApS i stedet for IVS. I praksis betyder dette, at dit selskab vil udstråle mere professionalisme og autoritet, da eventuelle kreditorer og investorer ved, at der er kapital i ryggen af selskabet.

IVS ApS – Hvad koster omdannelsen?

Når du vil omdanne dit selskab fra IVS til ApS, koster ikke i sig selv noget. Der er dog nogle udgifter forbundet med omdannelsen, som er svære at komme udenom.

  • Stiftelse af nyt ApS – Når du skal stifte dit nye ApS, får du eventuelt brug for hjælp fra en professionel advokat til det praktiske og juridiske. Dette kan koste et par tusinde kroner afhængig af arbejdsmængden.
  • Revisorerklæring – Det er obligatorisk, at du får en godkendt revisor til at udfærdige en erklæring om værdien af dit IVS. Du skyder nemlig dit IVS ind i dit nye ApS, og dermed skal værdien af dit nuværende selskab fastsættes og erklæres af revisoren.

Hvor lang tid tager omdannelsen?

Selve stiftelsen af dit nye ApS behøver ikke tage meget mere end en eftermiddag. Selve omdannelsen fra IVS til ApS tager dog lidt længere tid.

Du behøver dog hverken vente uger eller måneder, da omdannelse til ApS fra IVS kan klares på et par dage eller tre, hvis du er heldig.

BESTIL DIT NYE IVS!

Få hjælp til omdannelse til ApS lige her

Hos Ivsstiftelse.dk arbejder vi tæt sammen med dygtige advokater og revisorer. Vi kan derfor yde al den nødvendige hjælp, du har brug for, når du ønsker at gå fra IVS til ApS.

Du skal som sagt stifte et helt nyt ApS og skyde dit IVS ind i det nye selskab. Dette kan være en svær proces, hvis du ikke har styr på registreringer og dokumenthåndtering.

Kontakt os allerede i dag på e-mail eller telefon, og lad os sammen få din virksomhed videre og fremad.

 

Omdannelse til ApS

Omdannelse til ApS er en naturlig del af processen, når du stifter, driver og udvikler et IVS. På et tidspunkt vil du opnå en selskabskapital på DKK 50.000, som er kravet til startkapital for anpartsselskaber. Når du når dette punkt, giver det god mening at omdanne fra IVS til ApS.

I følgende afsnit afklarer vi yderligere nogle af de væsentligste spørgsmål vedrørende omdannelse til ApS. Vi kigger bl.a. nærmere på fordelene ved at omdanne din selskabsform, hvordan det hele foregår, samt hvilke ting du skal være opmærksom på ved omdannelse til ApS.

IVS ApS – Hvad er bedst?

Rigtig mange nye iværksættere er i tvivl om forskellen på iværksætterselskaber og anpartsselskaber. I bund og grund minder de to selskabsformer utrolig meget om hinanden i både stiftelse og drift. Der er dog nogle få væsentlige forskelle, og hvilken selskabsform, der er bedst, afhænger af dig og dit firma, samt hvor langt i forretningseventyret, du er nået.

Når du omdanner fra IVS til ApS, så opnår du den primære fordel, at du kan anvende endelsen ’ApS’ i dit firmanavn. Dette signalerer generelt en større seriøsitet over for investorer og leverandører. Det betyder nemlig, at disse og andre samarbejdspartnere kan vide sig sikker på, at de handler med et selskab, der har en vis mængde kapital i ryggen.

Eftersom stort set alle andre områder af virksomheden fungerer på samme måde, hvad enten du driver et IVS eller et ApS, så er der ikke mange andre væsentlige fordele at nævne. Ovenstående er dog også væsentlig nok, da de fleste start ups kommer til at søge kapital før eller siden, og dette er trods alt lettere, når investorer og forhandlere har en større tillid til din forretnings økonomiske grundlag.

Fra IVS til ApS – Sådan foregår det

Når du rent praktisk skal omdanne dit selskab fra et IVS til et ApS, er det ikke jordens største opgave og udfordring. Du kan klare det meste af arbejdet på egen hånd på nær et enkelt punkt, som vi kommer til om et øjeblik.

Hvis du ønsker det, kan du sætte dig ind i sagerne og klare de fleste praktiske ting ved omdannelse til ApS på egen hånd, og efterfølgende kan du få hjælp til den resterende brøkdel af arbejdet. Har du brug for hjælp eller vejledning, er du altid velkommen til at kontakte os her på siden.

Helt overordnet set kan vi sige, at du skal igennem 3 ting i processen for at gå fra IVS til ApS:

  1. Kapital – For at kunne stifte et ApS, skal du bruge mindst DKK 50.000 i startkapital. Da dette gælder for stiftelsen af et ApS, gælder det også for omdannelse til ApS. Du skal derfor spare op i dit IVS, når firmaet har et årligt overskud. Du skal minimum lægge 25% af selskabets overskud til side, indtil du er nået op på de DKK 50.000, som det koster at omdanne til ApS. Du må dog også gerne spare mere op end de 25%, hvis du har lyst og råd til dette.
  2. Generalforsamling – Da omdannelse af selskabets form er væsentlig beslutning, skal denne beslutning træffes på en generalforsamling i selskabet. Hvis du er nystartet iværksætter, er der rimelig store chancer for, at du er alene i firmaet – i hvert fald i bestyrelsen. Derfor skal du rent lavpraktisk også kun spørge dig selv om lov til omdannelse til ApS. Det kan virke omsonst, men sådan er reglerne nu engang. I praksis betyder det, at du skal skrive på et stykke på papir eller i et digitalt dokument, at du holder generalforsamling, at du foreslår omdannelse fra IVS til ApS, og at du er enig med dig selv om beslutningen.
  3. Erklæring – Jf. selskabslovens §37 skal du have udarbejdet en erklæring om, at den påkrævede kapital for omdannelse er til stede i selskabet. Denne erklæring skal udarbejdes af en uvildig vurderingsmand, som det hedder sig. I praksis betyder dette, at du får en ekstern person – oftest en godkendt revisor – til at foretage en vurdering af selskabets kapital og efterfølgende udfærdige selve erklæringen. Ønsker du hjælp til dette, kan du kontakte os allerede i dag og høre nærmere.

Fordele ved omdannelse til ApS

Den helt store fordel ved omdannelse til ApS er som nævnt tidligere, at du nu kan bruge endelsen ’ApS’ i dit firmanavn.

Selvom det kan virke meget opstillet og teoretisk, så viser det sig faktisk, at en række banker, investorer og leverandører stadig er en smule tilbageholdne med at skyde penge eller aktiver efter iværksætterselskaber, da den bagvedliggende selskabskapital ikke nødvendigvis er særlig stor.

Derfor kan det i nogle tilfælde give mening at omdanne fra IVS til ApS, så snart du har selskabskapitalen på de DKK 50.000 til at foretage omdannelsen.

Ønsker du at fortsætte med at være et IVS selskab, efter du har rundet de DKK 50.000, kan du dog stadig sagtens gøre dette.