Omdannelse til ApS
Omdannelse til ApS – Sådan gør du
Der er mange fordele ved at starte med et IVS, når du er ny eller lettere øvet iværksætter. Du vil dog måske nå et punkt i virksomhedens levetid, hvor investorer og leverandører stiller krav om, at du omdanner selskabet til et ApS, da ApS’et som udgangspunkt sikrer en større selskabskapital.
Vi guider dig videre fra IVS til ApS – se hvordan nederst på siden.
Hvis du ønsker at læse mere om omdannelse til ApS fra iværksætterselskab, foregår det lige herunder:
Fordele ved at omdanne dit selskab fra IVS til ApS
Driftsmæssigt er der ingen fordele ved en omdannelse til ApS fra IVS, da regler om ledelse, bestyrelse, regnskab og lignende er nøjagtig ens.
Du får dog den fordel, at du nu kan skrive ApS efter din virksomheds navn i stedet for IVS. Selvom det driftsmæssigt ikke har den store betydning, signalerer ApS’et seriøsitet, tyngde og professionalisme, da eventuelle kreditorer og investorer ved, at der er minimum 50.000 kr. investeret i selskabet.
IVS til ApS – Hvad koster omdannelsen?
Selve omdannelsen fra IVS til ApS koster i sig selv ikke noget. Der er dog nogle udgifter forbundet med omdannelsen, som er svære at komme udenom.
- Stiftelse af nyt ApS – Omdannelse er måske et misvisende ord, for i realiteten “skydes” dit IVS ind i et nyt ApS, som du opretter til formålet. Du skal derfor stifte et nyt ApS, hvilket du kan gøre gennem os. Det koster det samme som stiftelse af IVS.
- Revisorerklæring – Du skal have en godkendt revisor til at udfærdige en erklæring om værdien af dit IVS – det er obligatorisk. Årsagen til det er, at du i praksis skyder dit IVS ind i dit nye ApS, og derfor skal værdien af dit nuværende selskab fastsættes og erklæres af revisoren.
Hvor lang tid tager omdannelsen?
Fra du stifter dit nye ApS til du modtager selskabets CVR-nummer, går der typisk 24-48 timer. Processen omkring at skyde dit IVS ind i det nye ApS tager typisk en lille uges tid.
Få hjælp til omdannelse til ApS lige her
Ønsker du at omdanne dit IVS til et ApS, kan vi hjælpe dig med dette. Du kan nemlig uden problemer stifte dit ApS på samme måde, som du stifter IVS hos os. Du skal blot udfylde vores online formular, og betale for dine selskabsdokumenter. Selskabet skal herefter sendes til registrering hos Erhvervsstyrelsen og selskabskapitalen skal bekræftes af tredjepart – begge dele tilbyder vi mod et gebyr på 499 kr. Din opgave er så at finde en autoriseret revisor, der kan værdisætte dit IVS, før det skydes over i dit nye ApS.
Stift dit nye ApS her!
Omdannelse til ApS
Omdannelse til ApS er en naturlig del af processen, når du stifter, driver og udvikler et IVS. På et tidspunkt vil du opnå en selskabskapital på DKK 50.000, som er kravet til startkapital for anpartsselskaber. Når du når dette punkt, giver det god mening at omdanne fra IVS til ApS.
I følgende afsnit afklarer vi yderligere nogle af de væsentligste spørgsmål vedrørende omdannelse til ApS. Vi kigger bl.a. nærmere på fordelene ved at omdanne din selskabsform, hvordan det hele foregår, samt hvilke ting du skal være opmærksom på ved omdannelse til ApS.
IVS ApS – Hvad er bedst?
Rigtig mange nye iværksættere er i tvivl om forskellen på iværksætterselskaber og anpartsselskaber. I bund og grund minder de to selskabsformer utrolig meget om hinanden i både stiftelse og drift. Der er dog nogle få væsentlige forskelle, og hvilken selskabsform, der er bedst, afhænger af dig og den forretning, du ønsker at drive, samt hvor langt i forretningseventyret, du er nået.
Når du omdanner fra IVS til ApS, så opnår du den primære fordel, at du kan anvende endelsen ’ApS’ i dit firmanavn. Dette signalerer generelt en større seriøsitet over for investorer og leverandører. Det betyder nemlig, at disse og andre samarbejdspartnere kan vide sig sikker på, at de handler med et selskab, der har en vis kapital i ryggen.
Stort set alle andre områder af virksomheden fungerer på samme måde, uanset om du driver et IVS eller et ApS, og der er derfor ikke mange andre væsentlige fordele at nævne.
Fra IVS til ApS – Sådan foregår det
Når du rent praktisk skal omdanne dit selskab fra et IVS til et ApS, er det ikke jordens største opgave og udfordring. Vi tilbyder at sørge for stiftelse og registrering af dit nye ApS, samt bekræftelse af selskabskapitalen, og du skal stå for at finde en autoriseret revisor.
Helt overordnet skal du igennem 3 trin i processen for at omdanne dit IVS til ApS:
- Kapital – For at kunne stifte et ApS, skal du bruge mindst 50.000 kr. i startkapital. Da dette gælder for stiftelsen af et ApS, gælder det også for omdannelse til ApS. Du skal derfor spare op i dit IVS, når firmaet har et årligt overskud. Du skal minimum lægge 25% af selskabets overskud til side, indtil du er nået op på de 50.000 kr., som det koster at omdanne til ApS. Du må dog også gerne spare mere op end de 25%, hvis du har lyst og råd til dette.
- Generalforsamling – Da omdannelse af selskabets form er væsentlig beslutning, skal denne beslutning træffes på en generalforsamling i selskabet. Hvis du er nystartet iværksætter, er der rimelig store chancer for, at du er alene i firmaet – i hvert fald i bestyrelsen. Derfor skal du rent lavpraktisk også kun spørge dig selv om lov til at omdanne dit IVS til ApS. I praksis betyder det, at du skal skrive på et stykke på papir eller i et digitalt dokument, at du holder generalforsamling, at du foreslår omdannelse fra IVS til ApS, og at du er enig med dig selv om beslutningen.
- Erklæring – Jf. selskabslovens §37 skal du have en erklæring om, at den påkrævede kapital for omdannelse er til stede i selskabet. Denne erklæring skal udarbejdes af en uvildig vurderingsmand, som det hedder sig. I praksis betyder dette, at du får en ekstern person – oftest en godkendt revisor – til at foretage en vurdering af selskabets kapital og efterfølgende udfærdige selve erklæringen.
Fordele ved omdannelse til ApS
Den helt store fordel ved omdannelse til ApS er som nævnt tidligere, at du nu kan bruge endelsen ’ApS’ i dit firmanavn.
Selvom det kan virke meget opstillet og teoretisk, så viser det sig med jævne mellemrum, at en række banker, investorer og leverandører stadig er en smule tilbageholdende med at skyde penge eller aktiver efter iværksætterselskaber, da den bagvedliggende selskabskapital ikke nødvendigvis er særlig stor.
Derfor kan det i nogle tilfælde give mening at omdanne fra IVS til ApS, så snart du har selskabskapitalen på de 50.000 kr. til at foretage omdannelsen.
Ønsker du at fortsætte med at være et IVS selskab, efter du har rundet de 50.000 kr., står det sig frit for.