OBS! IVS’et blev afskaffet som selskabsform d. 9. april 2019, og kan derfor ikke længere oprettes. Du kan dog stadig få gang i din forretning, bare under andre vilkår. Læs mere om dine muligheder på LegalDesk.dk.

Opret firma nemt, sikkert og hurtigt

Når du vil oprette et firma for at komme i gang med dit eventyr som iværksætter, er det vigtigt, at du gør det korrekt – dvs. i overensstemmelse med lovgivningen.

Opret et firma rigtigt ved at sætte dig ind i de forskellige virksomhedsformer og de tilhørende regler og krav. Ivsstiftelse.dk gør det nemt for dig at oprette et firma.

Vi guider dig igennem hele processen, sørger for at du får alle nødvendige dokumenter og tilbyder at håndtere registrering og bekræftelse af selskabskapital for dig.

Hvordan opretter man et firma?

Når du vil starte et nyt firma, skal du stifte det og registrere det i det offentlige register hos Virk.dk. Det er på Virk.dk at alle selskabsoprettelser, -registreringer og -ændringer skal ordnes.

Registrering af et firma er ikke en svær eller langsommelig proces. Der er dog nogle regler og krav, du bør være opmærksom på. Ved stiftelse af et IVS eller et ApS skal du f.eks. samtidig registrere de reelle ejere af selskabet,  oprette et erhvervs NemID og ikke mindst sørge for at følge Regnskabsloven for danske selskaber.

Start eget firma på et oplyst grundlag

Som nævnt er der forskel på de forskellige virksomhedsformer, og du bør derfor overveje, hvilken form du ønsker at bruge til din forretning.

Herunder kan du kort se de største forskelle:

  • Enkeltmandsvirksomhed – En enkeltmandsvirksomhed kan kun have en ejer. Der er ingen krav til startkapital eller digitalt årsregnskab. Ejeren hæfter til gengæld ubegrænset og personligt. Det vil sige, at hvis firmaet kommer i økonomiske vanskeligheder, skal ejeren med sin personlige formue selv betale, hvad der kræves.
  • Iværksætterselskab – Et iværksætterselskab (IVS) skal have mindst en ejer, som kan være en person eller en virksomhed. Ejerne hæfter begrænset og maksimalt for eget indskud i selskabet. Indskuddet ved opstart skal minimum være på 1 kr. Der er krav om direktion og digitalt årsregnskab, men det er valgfrit, om der skal være en bestyrelse. Et IVS kan både fungere som holdingselskab eller driftsselskab og kan gratis omdannes til et ApS, når der er en opsparing på 50.000 kr. i selskabet.
  • Anpartsselskab – Et anpartsselskab (ApS) skal have mindst en ejer, som kan være en person eller en virksomhed. Ejerne hæfter begrænset og maksimalt for eget indskud i selskabet. I modsætning til et IVS kræver et ApS minimum DKK 50.000 i opstartskapital. Der er ligeledes krav om direktion og digitalt årsregnskab, men ikke krav om bestyrelse. Et ApS kan både fungere som holdingselskab eller driftsselskab.

Opret firma for kun 1 kr.

Start eget firma med selskabsformen IVS, og slip afsted med kun 1 kr. i startkapital i modsætning til anpartsselskaber, som kræver minimum 50.000 kr. i startkapital.

Den lave startomkostning skaber grundlag for, at alle nye iværksættere kan komme nemt og billigt i gang med deres iværksætterdrømme. Det er dog også muligt at indskyde et større beløb, hvilket i mange tilfælde vil være en god ide, så er der penge til at dække startomkostningerne.

Bestil dit IVS nu!

Hvilke dokumenter skal jeg bruge til at oprette et firma?

For at oprette et IVS, skal du have udarbejdet en række juridiske selskabsdokumenter.

Blandt dokumenterne skal du f.eks. sørge for at huske følgende:

  • Ejerbog – En ejerbog er dokumentation over hvem der ejer firmaet og hvor stor en del de hver ejer. Det er et internt dokument, der skal bruges til at holde styr på ejerne. Dog skal alle ejere, der ejer mere end 5 % af firmaet registreres i Erhvervsstyrelsens digitale ejerbog, så det er offentligt tilgængeligt. De legale ejere, som de kaldes, kan registreres i forbindelse med selve selskabsregistreringen ved oprettelse af nye firmaer.
  • Stiftelsesdokument – Stiftelsesdokumentet bruges til at oplyse offentlige myndigheder om diverse væsentlige informationer om selskabet. Informationer dækker blandt andet, hvem stifterne er, selskabets kapital og anparternes mængde og værdi osv.
  • Vedtægter –  Vedtægterne omhandler alle de interne regler i firmaet, det drejer sig blandt andet om firmaets formål og navn, måden der træffes beslutninger på og sammensætningen af ledelsen.  
  • Egenerklæring – Hvis du stifter et IVS med en selskabskapital på mindre end 25.000 kr. kan du selv bekræfte selskabskapitalen, det vil sige bekræfte at pengene er til stede, i modsætning til et ApS eller A/S, hvor en revisor, bank eller advokat skal bekræfte dette. Når du stifter et IVS gennem os, følger der naturligvis også en egenerklæring med i stiftelsespakken.

Hvordan opretter jeg et firma?

Med Ivsstiftelse.dk kan du nemt og hurtigt oprette et firma. Det hele foregår nemlig online, så du kan gøre det, når du vil, og hvor du vil. Du bliver stillet en række spørgsmål i en webformular og på baggrund af dine svar opretter vi de nødvendige selskabsdokumenter til den selskabsform, som du har valgt. Herefter skal du og eventuelle medejere af firmaet underskrive dokumenterne, som I nemt kan gøre med NemID. Herefter sørger vi for at registrere firmaet på Virk.dk og du skal derfor blot vente på, at registreringen behandles af Erhvervsstyrelsen, hvorefter du modtager dit CVR-nummer (typisk efter et par dage), og du kan gå i gang med dit iværksættereventyr.

Bestil dit IVS nu!