Opret firma nemt, sikkert og hurtigt

Når du vil oprette firma for at komme i gang med dit eventyr som iværksætter, er det vigtigt, at du gør det korrekt. Og med korrekt mener vi i denne sammenhæng lovmæssigt korrekt.

Opret et firma rigtigt ved at sætte dig ind i de forskellige virksomhedsformer og de tilhørende regler og krav. Der er nemlig stor forskel på krav til stiftelse og drift afhængig af, om du vælger et IVS, et ApS, et I/S eller en enkeltmandsvirksomhed.

Hvordan opretter man et firma?

Når du vil lave et nyt firma, skal du stifte det og registrere det officielt hos Virk.dk. Her foregår alle registerringer af oprettelser og ændringer i firmaer.

Firma registrering er som sådan hverken en svær og langsommelig opgave – der er dog nogle regler og krav, du bør være opmærksom på.

Ved stiftelse af IVS eller ApS skal du f.eks. samtidig registrere ejere i Det Offentlige Ejerregister, oprette et Nem-ID og ikke mindst sørge for at følge regnskabsloven for danske selskaber.

Start eget firma på et oplyst grundlag

Start firma og eventyr korrekt og bedst muligt ved at sætte dig ind i de enkelte virksomhedsformer.

Som nævnt tidligere er der relativt store forskelle på de enkelte typer, og du bør derfor grundigt overveje, hvilken form, du ønsker at bruge til din forretning.

Herunder kan du kort se de største forskelle:

 

 • Enkeltmandsvirksomhed – En enkeltmandsvirksomhed kan kun have en ejer. Der er ingen krav til startkapital eller digitalt årsregnskab. Ejeren hæfter til gengæld ubegrænset og personligt.
 • Interessentskab – Et interessentskab (I/S) skal minimum have to ejere. Ejerne kan både være personer og virksomhed, og de hæfter solidarisk. Hvis en ejer er en person, hæfter vedkommende desuden ubegrænset og personligt. Der er ingen krav til startkapital eller digitalt årsregnskab.
 • Iværksætterselskab – Et iværksætterselskab (IVS) skal have mindst en ejer, som kan være en person eller en virksomhed. Ejerne hæfter begrænset og maksimalt for eget indskud i selskabet. Indskuddet ved opstart skal minimum være på DKK 1,00. Der er krav om direktion og digitalt årsregnskab. Et IVS kan både fungere som holdingselskab eller driftsselskab.
 • Anpartsselskab – Et anpartsselskab (ApS) skal have mindst en ejer, som kan være en person eller en virksomhed. Ejerne hæfter begrænset og maksimalt for eget indskud i selskabet. I modsætning til et IVS kræver et ApS minimum DKK 50.000 i opstartskapital. Der er ligeledes krav om direktion og digitalt årsregnskab. Et ApS kan både fungere som holdingselskab eller driftsselskab.

 

Få hjælp til at komme godt i gang

Hvis du ønsker rådgivning eller konkret hjælp til at komme i gang med dit firma, kan du altid få hjælp på Ivsstiftelse.dk.

Vi hjælper dig med følgende:

 

 • Nem-ID
 • Digital ejerbog
 • Forregistrering af virksomhed, så du kan komme hurtigt i gang

 

Kontakt os i dag på telefon eller e-mail, så vi kan hjælpe dig videre med forretningen.

 

Opret firma

Opret firma nemt og hurtigt ved at læse følgende afsnit om stiftelse af selskab og personligt ejede virksomheder. Du finder de nødvendige informationer samt links til øvrige relevante oplysninger, du kan få brug for, når du vil oprette eget firma.

Hvis ud er i tvivl om noget undervejs, sidder vi altid klar til at tage imod din henvendelse – du fanger os bl.a. via tlf., e-mail eller her på siden.

Opret firma allerede i dag og få dit CVR-nr. på mindre end 2 dage ved at lade Ivsstiftelse.dk stå for din dokumenthåndtering og offentlige registreringer.

Start eget firma for kun DKK 1,00

Start eget firma som IVS, og slip afsted med kun DKK 1,00 i stiftelseskapital. Dette er nemlig det lave krav til stiftelse af IVS selskaber i modsætning til anpartsselskaber, som kræver minimum DKK 50.000 i startkapital.

Dette sikrer, at alle nye iværksættere kan komme nemt og billigt i gang med deres forretningsplaner og drømme. Hvis du har lyst til at indskyde mere end mindstekravet, så kan du frit gøre dette – men det er en fordel at kunne komme i gang for blot en krone, hvis pengene ikke rækker til mere i begyndelsen.

Start eget firma nemt og hurtigt ved oprette et IVS gennem Virk.dk. Du skal blot huske de nødvendige dokumenter og registreringer.

Hvad skal jeg huske, når jeg vil oprette firma?

Du skal huske at registrere en række dokumenter og informationer, når du vil oprette firma. Det er en god idé at alliere sig med en professionel, hvis man er i tvivl om dette, da det skal gøres korrekt.

Blandt dokumenterne skal du f.eks. sørge for at huske følgende:

 • Ejerbog – En ejerbog bruges til at registrere ejere i selskabet. Dette er ikke relevant, hvis du vil oprette firma som personligt ejet virksomhed, f.eks. en enkeltmandsvirksomhed eller et I/S. Men ønsker du at stifte et selskab, f.eks. et IVS, et ApS eller et A/S, så skal du oprette og føre ejerbog. Du skal ikke registrere ejerbogen nogle steder, men du kan vælge at gøre brug af Erhvervsstyrelsens digitale ejerbog.
 • Stiftelsesdokument – Stifter du et selskab, skal du lave et stiftelsesdokument. Stiftelsesdokumentet bruges til at oplyse offentlige myndigheder om diverse væsentlige informationer om selskabet. Informationer dækker blandt meget andet stiftere og direktører i selskabet, selskabets kapital, anparternes mængde og værdi osv.
 • Vedtægter – Dine vedtægter kan indgå som en del af stiftelsesdokumentet, men du kan også vedhæfte dem separat ved siden af stiftelsesdokumentet. Når du vil oprette firma som selskab, skal du udfærdige nogle vedtægter for selskabet, som bl.a. fastslår regler vedr. generalforsamling, selskabets navn og eventuelle binavne o. lign.

Hvordan opretter man et firma?

Måske har du selv tænkt følgende: Hvordan opretter man et firma? Den helt forenklede metode til dette er ved at gå ind på Virk.dk og bruge deres digitale oprettelsesværktøj. Det hele foregår som udgangspunkt nemt og intuitivt, og du skal blot følge anvisningerne i guiden og udfylde de nødvendige informationer.

Hvis du skal stifte et selskab – heriblandt et IVS eller et ApS -, skal du dog også huske at have alle de nødvendige dokumenter klar (se afsnittet ovenfor).

Du vedhæfter og registrerer de nødvendige informationer og dokumenter på Virk.dk, når du har sikret dig, at alt er, som det skal være. Hvis du har brug for hjælp til din dokumenthåndtering eller diverse offentlige registreringer, er du altid velkommen til at kontakte os her på Ivsstiftelse.dk. Vi sidder klar med både eksperter og advokater inden for selskabsstiftelse, så du er i trygge hænder.

OBS: Du skal huske på, at hvis du starter en forretning og regner med at omsætte for DKK 50.000 eller derover på et kalender år, så har du pligt til at lade din virksomhed momsregistrere. Stifter du et selskab, vil firmaet automatisk være momsregistreret.

Opret et firma med korrekt firma registrering

Opret et firma ordentligt fra starten ved at anvende korrekt firma registrering. Som vi også har været inde på et par gange allerede, så er der en del dokumenter og registreringer, du skal sørge for at udføre og udfærdige korrekt.

Hvis du skal starte en personligt ejet virksomhed herunder en enkeltmandsvirksomhed eller et I/S, så kan du højst sandsynligt selv oprette et firma nemt og gnidningsfrit. Hvis du derimod vil stifte et selskab, så skal du sørge for en håndfuld dokumenter og registreringer.

Indskyder du DKK 25.000 eller derover i dit selskab ved stiftelse, skal du sørge for at have kontaktoplysninger parat på den revisor, bank eller advokat, som har tilladelse til at dokumentere selve kapitalindskuddet på over DKK 25.000.

Registrer firma som IVS og nyd fordelene ved et nyt firma

Registrer firma som et iværksætterselskab, og du kan med det samme nyde godt af de mange fordele ved et nyt firma som selskab:

 • Begrænset hæftelse
 • Ingen personlig hæftelse
 • Ikke solidarisk hæftelse
 • Mulighed for gratis omdannelse til ApS
 • Mulighed for kun at betale selskabsskat