OBS! IVS’et blev afskaffet som selskabsform d. 9. april 2019, og kan derfor ikke længere oprettes. Du kan dog stadig få gang i din forretning, bare under andre vilkår. Læs mere om dine muligheder på LegalDesk.dk.

Selskabsstiftelse – Sådan gør du

Opret selskab korrekt og nemt ved at sætte dig ind i reglerne og kravene til de forskellige selskabsformer. Afhængigt af om du ønsker et kapitalselskab eller en personligt ejet virksomhed, er vejene til et gyldigt CVR en smule forskellige. Selve måden, hvorpå du stifter dit selskab eller din virksomhed, er dog i det store hele ens. Du udfylder nemlig blot en online formular, hvori du besvarer en række spørgsmål. Du får hjælp hele vejen, og det tager ikke mere end 15 minutter at give alle de nødvendige oplysninger, der skal bruges til at udforme dine selskabsdokumenter. Du modtager dine dokumenter klar til underskrift med NemID, når du har betalt for dokumenterne.

Opret selskab

Når du vil stifte selskab, skal du have styr på diverse registreringer og stiftelsesdokumenter for at få et gyldigt CVR-nummer. Erhvervsstyrelsen uddeler CVR-numre, når de har færdigbehandlet registreringen af det pågældende selskab. Et selskab bliver kun registreret og får tildelt CVR-nummer, hvis selskabets dokumenter er i orden, form- og indholdsmæssigt.

Du kan lade os sørge for alle delene, så du kan bruge din tid på din kommende forretning i stedet for disse administrative opgaver.

Selskabsstiftelse – Hvad skal jeg vælge?

Når du skal vælge selskabsform, afhænger valget af dine behov og ønsker til hhv. stiftelse, drift og hæftelse.

Herunder kan du læse kort om de primære kendetegn ved de fire mest gængse virksomhedstyper og selskabsformer:

  • IVS – Et IVS (iværksætterselskab) minder driftsmæssigt om et ApS. Ejerne hæfter kun begrænset og højst for egen indskudte kapital. Du skal mindst indskyde 1 kr. i selskabskapital ved stiftelse af et IVS.
  • ApS – Ved et ApS gælder mange af de samme krav som ved et IVS; heriblandt regler om digital årsregnskab og direktion. ApS’et har mere tyngde i erhvervslivet, fordi du som minimum skal indskyde 50.000 kr. i selskabskapital.
  • Enkeltmandsvirksomhed og I/S – Det er gratis at stifte en enkeltmandsvirksomhed eller et I/S (interessentskab), og der er ingen krav til digital årsregnskab eller direktion. Til gengæld hæfter ejeren eller ejerne personligt og ubegrænset, og ved et I/S også solidarisk.

Vi kan hjælpe dig godt i gang

Hos Ivsstiftelse.dk kan vi hjælpe dig sikkert og hurtigt i gang med dit iværksættereventyr.

Vi hjælper dig med:

  • Udformning af stiftelsesdokument
  • Udformning af vedtægter
  • Udformning af egenerklæring, hvis du stifter et IVS med under 25.000 kr.
  • Registrering af din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen, så du kan modtage et gyldigt CVR-nummer
  • Bekræftelse af selskabskapital, hvis du stifter et ApS eller et IVS med 25.000 kr. eller derover
  • Selskabsstiftelse

Selskabsstiftelse

Ved selskabsstiftelse er der flere valg, du skal træffe. Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken selskabsform, du ønsker – herunder IVS, ApS eller A/S. De fleste nye iværksættere vælger enten et IVS eller et ApS, da de to former er billigst at komme i gang med.

Der er en række fordele ved kapitalselskaber frem for personligt ejede virksomheder, da du bl.a. kan benytte dig af selskabsskat frem for personbeskatning, og den begrænsede hæftelse. Du kan som sagt oprette begge slags hos os, ved at følge linket til enkeltmandsvirksomheder og linket til selskabsstiftelse. Vi varetager stiftelsen og du har typisk dit CVR-nummer inden for 24 timer.

I de følgende afsnit kan du læse mere om selskabsstiftelse samt finde oplysninger om bl.a. SE-selskaber, skuffeselskaber og CVR-oprettelse.

Hvad er et SE-selskab?

Et SE-selskab er et føderalt aktieselskab – også kaldet et internationalt selskab i EU. SE står for societas europaea, som betyder ’europæisk selskab’ på latin. Hvis du er ny iværksætter, er et SE-selskab formentlig ikke relevant for dig, da det kræver en mindstekapital på 120.000 euro eller derover. Det er med andre ord dyrere end det danske aktieselskab, som kræver mindst DKK 400.000 i stiftelseskapital.

Et SE-selskab kan bruges, hvis to eller flere europæiske aktieselskaber vælger at fusionere, hvormed der kan stiftes et fælles SE-selskab, der i princippet kan have hjemsted i hvilken som helst EU- eller EØS-stat.

Hvad er et skuffeselskab?

Et skuffeselskab er kort fortalt et selskab, som en advokat eller en revisor har forregistreret og dermed kan sælge til dig med det samme. Formålet med at købe et skuffeselskab er, at du, som stifter, bliver fritaget det såkaldte stifteransvar, som du ellers ville have haft, indtil selskabet er officielt registreret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Ved manuel selskabsstiftelse går der et stykke tid, før selskabet er en selvstændig juridisk person. Indtil dette sker, vil du som stifter have personligt ansvar for de eventuelle aftaler, der bliver indgået indtil den officielle registrering.

Med et skuffeselskab fraskriver du dig dette personlige ansvar, og du kan i princippet drive virksomhed helt risikofrit rent hæftelsesmæssigt, mens du venter på, at selskabet er endeligt registreret. Dette er dog ikke længere aktuelt, da du her kan oprette et kapitalselskab på 15 minutter, som er gyldigt inden for 24 timer.

Opret selskab på under to dage

Opret selskab lynhurtigt og få dit CVR-nummer. på under to dage ved at benytte dig af  Ivsstiftelse.dk. Vi tager os af al dokumenthåndtering og samtlige lovpligtige registreringer hos det offentlige.

Har du spørgsmål til proceduren eller spørgsmål vedrørende selskabsstiftelse generelt, er du altid velkommen til at kontakte os her på siden eller via mail og telefon.

Bestil dit IVS nu!

Vil du oprette selskab billigt? Stift selskab for kun 1 kr.

Hvis du vil oprette selskab så billigt som muligt, er det helt klart et godt valg af gå efter et iværksætterselskab. Stift selskabet for kun 1 kr. ved at vælge et IVS frem for f.eks. et ApS, som koster minimum 50.000 kr. i selskabskapital.

Når du kan stifte dit IVS for 1 kr., betyder det dog ikke, at det er den eneste omkostning, der er forbundet med stiftelsen. Medmindre du selv står for udformningen af alle de nødvendige juridiske dokumenter, skal du betale for dette også. Derudover kan du vælge, om du selv vil stå for registreringen, og hvis ikke, skal du betale for dette også. Uanset hvem der foretager registreringen, skal der altid betales et gebyr til det offentlige på 670 kr. Alle priser er oplyst i formularen, som du udfylder, når du skal stifte dit selskab.

Fordele ved et iværksætterselskab

Hvis du overvejer selskabsstiftelse, så bør du kende mere til detaljerne omkring et IVS (iværksætterselskab).

Med et IVS får du nemlig alle de samme fordele, som et ApS giver dig i kontrast til de personligt ejede virksomheder. Og det bedste ved det hele er, at du slipper for kun 1 kr. i selskabskapital. Det er nemlig alt, hvad der kræves for at komme i gang med et IVS.

Derudover kan du nyde godt af den begrænsede og ikke-personlige hæftelse, som konkret betyder, at hvis uheldet skulle være ude, og selskabet går konkurs, så hæfter du højst for den kapital, du har indskudt i selskabet.