Start virksomhed – Sådan gør du

Når du vil starte virksomhed, skal du tage stilling til en række væsentlige valg. Du kommer til at stå over for valget mellem de forskellige virksomhedsformer, fordeling af eventuelle ejerandele, formulering af ejeraftale og lignende.

Start din egen virksomhed på et oplyst grundlag ved at sætte dig ind i de enkelte virksomhedsformer og regler for disse. Der er nemlig stor forskel på, om du vælger en enkeltmandsvirksomhed, et interessentskab, et iværksætterselskab eller et anpartsselskab.

Uanset hvilken virksomhedsform du vælger at starte, vil processen ved opstart af dit nye iværksættereventyr se nogenlunde således ud:

 1. Få idé
 2. Undersøg markedet
 3. Registrer virksomhed

Herefter er du sådan set i gang, og du skal blot sørge for at følge gældende lovgivning på området, når du går i gang med forretningen. Det kan f.eks. være krav til årsregnskab, forsikringer ved ansættelse og lignende.

Opret virksomhed på Virk.dk

Når du skal oprette virksomhed, foregår det på Virk.dk. Du bliver guidet nemt og intuitivt gennem processen, og du skal således blot følge anvisningerne og udfylde de enkelte felter med informationer.

Når det gælder nye virksomheder, skal du dog være opmærksom på, at der er visse stiftelseskrav ved selskaber – f.eks. ApS og IVS selskaber.

Start virksomhed i Danmark korrekt ved at vælge den helt rette virksomhedsform til dig og din forretning, og sæt dig derefter grundigt ind i eventuelle krav ved stiftelse.

Start egen virksomhed uden indskud

Hvis du ønsker at registrere virksomhed og stifte et selskab, hvor du ikke hæfter personligt, kan du bl.a. vælge mellem et ApS og et IVS.

Ved virksomhed start er der dog den store forskel på disse to selskabstyper, at ved et iværksætterselskab kan du nøjes med en opstartskapital på DKK 1,00, hvorimod prisen ved stiftelse ved ApS er på DKK 50.000.

Mangler du hjælp til at starte egen virksomhed?

Hvis du vil stifte et selskab og derfor ønsker hjælp til dokumenthåndtering, korrekt registrering i offentlige registre og lignende krav, så finder du hjælpen hos Ivsstiftelse.dk.

Vi tilbyder den fulde pakke med oprettelse af Nem-ID, håndtering af stiftelsesdokumenter og vedtægter, forregistrering af din virksomhed, så du kan komme hurtigt i gang samt øvrige praktiske opgaver.

Når du får hjælp af os, får du samtidig hjælp af et stærkt netværk af advokater og revisorer, som vi samarbejder tæt sammen med for at kunne give dig en korrekt, sikker og nem start på dit iværksættereventyr.

Kontakt os i dag på telefon eller e-mail, så vi kan hjælpe dig med at sparke forretningen i gang.

 

Start virksomhed

Start virksomhed allerede i dag, og kom godt i gang med dit iværksættereventyr. Hvad enten du ønsker at åbne en restaurant, starte et holdingselskab eller måske skabe en online forretning eller konsulentvirksomhed, så er det vigtigt, at du starter din virksomhed korrekt.

Derfor har vi udfærdiget denne guide, hvor du får gode råd, tips og tricks til at komme godt fra start med din nye virksomhed. Vi kommer bl.a. ind på nogle af de ting, du skal huske, når du vil starte virksomhed. Derudover kigger vi nærmere på de dokumenter, du skal være opmærksom på, hvorvidt du skal vælge et IVS eller en anden selskabsform, samt nogle af de fordele du kan nyde godt af med et iværksætterselskab.

Opret virksomhed og start egen virksomhed korrekt fra begyndelsen

Opret virksomhed korrekt fra begyndelsen ved at have godt styr på alle de nødvendige krav. Det er ikke særlig svært at registrere diverse oplysninger omkring dit selskab, men du skal stadig huske at have det hele med.

Start egen virksomhed korrekt ved at huske følgende detaljer:

 • Du skal altid huske at registrere samtlige ejere af selskabet, der ejer 5% eller derover. Dette foregår i Det Offentlige Ejerregister.
 • Du skal huske at lave en ejerbog til dit selskab, hvori alle ejere eller panthavere fremgår.
 • Du skal udfærdige et stiftelsesdokument, hvori en række væsentlige oplysninger om selskabet og dets ejere, direktører osv. fremgår.
 • Du skal også huske at udfærdige vedtægerne for selskabet, som enten kan vedhæftes stiftelsesdokumentet eller indgå som en integreret del af stiftelsesdokumentet.

Vil du starte virksomhed? Start din egen virksomhed som IVS

Hvis du vil starte virksomhed, så kan du med fordel starte din egen virksomhed som IVS til at begynde med. Dette giver dig en række stærke fordele i forhold til andre virksomhedsformer.

Med en enkeltmandsvirksomhed eller et I/S (interessentskab) har du den ulempe, at du hæfter personligt og ubegrænset for virksomheden. Det betyder med andre ord, at hvis du går konkurs og dine kreditorer gerne vil have deres penge, så kan de gøre krav på dine værdier og penge rent personligt – herunder hus, bil, værdipapirer o. lign.

Denne risiko slipper du helt og aldeles for med et IVS, da du kun hæfter begrænset for den kapital, du har indskud i selskabet.

Start en virksomhed med lavt kapitalindskud

Hvis du ønsker at starte egen virksomhed uden at skulle skyde minimum DKK 50.000 ind i selskabet fra starten af, kan du med fordel vælge et IVS som dit første selskab.

Med et IVS skal du nemlig blot mindst indskyde DKK 1,00 i startkapital, og du er derfor hurtigt og billigt i gang med at starte virksomhed.

Du skal sørge for at spare op af dit årlige overskud, så længe du driver et iværksætterselskab. Mere nøjagtigt skal du minimum opspare 25% af dit årlige overskud, indtil selskabets kapital når op på de DKK 50.000, som der kræves for at stifte eller omdanne til et ApS.

Registrer virksomhed digitalt

Registrer virksomhed direkte online ved at gå ind på Virk.dk, hvor du kan oprette dit selskab og registrere alle de nødvendige oplysninger og dokumenter.

Det er nemt at registrere din virksomhed via Virk.dk’s guide, da du blot skal følgene de nemme og intuitive trin i guiden og udfylde de nødvendige felter, der er relevante for din virksomhed.

Du skal blot huske, at du skal udfærdige en række dokumenter og oplyse om diverse detaljer vedrørende virksomhed, og disse informationer skal også registreres på Virk.dk.

Hvis du ønsker hjælp til at oprette virksomhed korrekt, sidder vores eksperter og advokat klar til at rådgive og hjælpe dig godt i gang. På den måde kan du koncentrere dig om din forretning og lade os stå for al papirarbejdet.

Når du bruger Ivsstiftelse.dk til at stifte selskab og starte virksomhed, som garanterer vi, at det hele forløber hurtigt og forsvarlig, så du har dit CVR-nummer inden for kun 48 timer.

Vil du have hjælp til at oprette virksomhed? Start virksomhed i Danmark med ekstern hjælp

Som nævnt ovenfor kan det være en god idé at række ud efter hjælp til at oprette virksomhed, hvis du ikke har helt styr på alle kravene omkring stiftelse.

Start virksomhed i Danmark ved at få en god idé, undersøge markedet for at afklare, om der er efterspørgsel på produktet eller ydelsen, og så til sidst skal du oprette og registrere din virksomhed digital på Virk.dk.

Du kan altid søge hjælp hos eksterne eksperter, jurister og advokater, som kan hjælpe dig godt i gang med forretningseventyret. Hvis du vil starte virksomhed i Danmark, og ønsker du at stifte et IVS, så kan du altid tage kontakt til os – vi sidder klar til at hjælpe.

Værd at vide om at registrere virksomhed for nye virksomheder

Ved virksomhed start, og når du skal registrere virksomhed, er der en række overvejelser, du bør gøre dig. Dette gælder især nye virksomhed og nye iværksættere, som ikke har så meget erfaring med at registrere og drive virksomhed fra tidligere.

Du bør derfor gøre dig visse tanker om følgende 5 ting:

 • Har du undersøgt markedet? Ved du, om der er en efterspørgsel eller potentiel efterspørgsel på de produkter eller services, du vil sælge?
 • Hvilken virksomhedsform eller selskabsform skal du vælge? Der er stor forskel på, om du vælger at registrere virksomhed som enkeltmandsvirksomhed, interessentskab, iværksætterselskab, anpartsselskab eller aktieselskab.
 • Hvad har du råd til? Hvis du ikke har DKK 50.000 eller DKK 500.000 stående klar til at indskyde i selskabet, så skal du overveje en af de gratis eller næsten gratis alternativer. Det kan være en enkeltmandsvirksomhed, et I/S eller et IVS.
 • Har du husket alle dokumenterne? Når du registrere et selskab, f.eks. et iværksætterselskab, så skal du huske at udfærdige stiftelsesdokumenter, vedtægter, ejerbog o. lign.
 • Har du det rette team? Mange nye virksomhed undervurderer behovet for at samle det rette team af rådgivere og iværksættere, som hver især supplere hinanden med nyttig viden og erfaring.